neděle 28. července 2013

Maďarsko 2013 aneb vedro, kam se podíváš!


A: Aby bylo poznat, že jsme správná delegace z Čech, byly nám přiděleny štítky s nápisem vendég = host. Myslím, že i bez nich by nás každý poznal, do zdejšího prostředí jsme jaksi nezapadaly... Tady jsme po prohlídce kostela ve městě Kisbér.
D: Jen tak pro upřesnění - jely jsme do partnerského města prezentovat tu naší prdel na jihu Čech. Jako taneční skupinu nás občas takhle někam zadarmo vyvezou. Tohle byl ale vskutku zážitek. Maďaři moc netušili, co s náma mají vlastně dělat a kam nás ubytujou.. Nakonec nás i s řidičem auobusu odvezli do vesničky Bakonyszombathely. Naštěstí řidiče pak zase odvezli, a tak jsme měli parádní apartmánek s kuchyní, obývákem, koupelnou a dvěma pokoji jen pro sebe!



A: Maďaři kradou kulturu! Prohlídka parku s názvem MiniMaďarsko nás utvrdila v tom, že většina významných staveb v Maďarsku je kopií známějším památek v jiných zemích. Možná jenom náš pocit. Možná.


D: Benediktýnský klášter. Tyhle náboženský věci nás obě hrozně berou.


A: Ponaučením odtud je následující: Pokud Vám někdo řekne, že jste jako Maďar, jste na tom špatně a už Vám asi není pomoci...
D: Záchodovka!


A: Asi ve 40 stupních celsia, v kostýmech, před vystoupením a stále v dobré náladě, ačkoli pár hodin předtím mi bylo na omdlení. Po přežití těhhle veder už asi přežijeme všechny následující.


A: Chtěli vědět zdá máme s sebou ochranu. Měly jsme rukavice, helmy, chrániče...


D: To je tak když se nudíte na něčem, co Maďaři překládají jako "ples pod šířím nebem". 


D: Chce někdo pusinu?


A: Jinak snad trávit čas v autobuse ani nejde, studený pitivo, nějaký to čtivo a sluchátka v uších (díky!).


D: Jeli jsme krásně růžovým autobusem a poslouchali největší country hity! Teprve v sobotu v noci jsem zjistila, že členka konkurenční taneční skupiny, je další moje příjemná kolegyně z práce!

Žádné komentáře:

Okomentovat