neděle 29. září 2013

Sex and the city II.

Jak jsem již předesílala, dnes je čas na Mirandu a Samanthu. A aby tu nebyly jen tak samotný, přidám nějaké zajímavosti o seriálu a ocenění, která získal.



Miranda Hobess - Cynthia Nixon

    Miranda je až extrémně cynická, všechny vztahy s muži vidí černě a předem je odsuzuje.Vystudovala Harward a pracuje jako právnička. Carrie se jí svěřuje a většinou spoléhá na to, že jí Miranda rozumně poradí. Své názory postupně zmírňuje, zvlášť po tom, co otěhotní a má dítě. Poté hledá i svůj nový smysl života, doteď to totiž byla práce a život na vysoké úrovni.

Samatha Jones - Kim Cattrall

Je nejstarší a sexuálně nejdravější. Pracuje jako PR manažerka a je silná, sebevědomá, říká, co si myslí. Tím, že je až drsně upřímná si dokáže popudit spoustu lidí, ovšem svým přítelkyním se vždy snaží pomoci. V sexu je ochotná alespoň jednou vyzkoušet cokoli. Věří, že má stovky spřízněných duší. Požaduje, aby sexuální partneři zmizeli hodinu po orgasmu. Dokonce vyzkouší i lesbický vztah. Během seriálu zvítězí nad rakovinou prsu a přehodnotí svůj dosavadní život. Zjstí, že ho miluje, ale to mít přítele, který při ní stojí, jí dodává odvahu.

Zajímavosti:
Sarah Jessica Parkerová měla ve smlouvě dodatek, že nemusí vystupovat nahá. Proto má na sobě vždy aspoň spodní prádlo.

Carrie měla být původně bruneta, na blond se odbarvila až 24 hodin před natáčením pilotního dílu, aby byla podobnější Candace Bushnellové.

Cynthia Nixonová je blondýna, na zrzavo se obarvila jen kvůli seriálu.

Když začaly seriál vysílat i jiné televize než kabelová HBO, často vystřihly některé choulostivé scény.

Sarah Jessica Parkerová byla během natáčení 5. série těhotná. Z tohoto důvodu má série pouze 8 dílů.

Kristin Davis je vyléčená alkoholička, ze závislosti se dostala v 25 letech. Pomáhá opuštěným slonům v Africe, za což letos získala Wymanovu cenu od Humane Society

Ceny:
Sarah Jessica Parker získala čtyři Zlaté glóby, dvě ceny Emmy a tři Ceny herecké asociace

Kim Cattrall získala v roce 2003 Zlatý glóbus

Cynthia Nixon byla dvakrát nominovaná na cenu Emmy za nejlepší herečku ve vedlejší roli a na třetí pokus cenu získala

Celkem seriál získal šest televizních cen Emmy a osm Zlatých glóbů.

Žádné komentáře:

Okomentovat