sobota 5. dubna 2014

Tour de Sekáč

Včera jsme si místo školy udělali výlet do Prahy. Na nějaké doporučení jsme se rozhodli navštívit Second Hand ve Zlatníkách. Původní plán koupit rumík na posilněnou na dlouhou cestu, zkolaboval už večer, kdy jsem nějak nestihla dojít nějaký koupit. 
Cesta to tedy byla perná a dlouhá a nemůžeme tvrdit, že to rozhodně stálo za to. Hrabárna byla děs a hrůza, prodejna na tom byla lépe, ale také žádná sláva. Něco jsme si přesto vybrali. Zboží tu váží na kila, ale ceny nejsou typicky "sekáčové", takže já za svý dva kousky jsem tam nechala přes 400. Stejné věci dokážete sehnat i v normálním obchodě ve slevách. 
Shrnu-li to, v této vesnici nás nejvíce pobavily 4 želvy v místním rybníku na návsi.




Pak nás kamarádčin přítel odvezl na skvělý oběd. Tam byl ke shlédnutí brutálně chlupatý poník velikosti psa. 
Svíčková nám parádně zvedla náladu a pokračovali jsme do Sapu, což nebyl vyloženě pokrok. Smlouvat neumíme ani jeden, takže jsme si odvezly s kamarádkou batůžek za dvě kilča a jeli jsme celkem rádi do centra. Nicméně, batůžek s motýlkama si můžu škrtnout z wishlistu a jsem ráda, že jsem si ho už dřív nekoupila na netu mnohem dráž.

Teď nastává ta mnohem lepší část dne. Zaparkovali jsme nevím kde a než kamarádky přítel zaplatil parkování, jeho drahá přítelkyně mu záhadným způsobem urvala zpětné zrcátko. Ohodnotila to slovy, že za nic nemůže, "ty věci dneska vůbec nic nevydrží!". 
Šli celkem dost daleko na Staromák. Tam jsme celkem dost dlouho hledali galerii. Když jsme jí konečně našli, koupili jsme lístky a asi dvě hodiny si prohlíželi výstavu Tima Burtona. Po výstavě jsme zašli do shopíku, kde to bylo asi stejně drahý jak v tom sekáči. Jako sorry, ale pohled za 40 korun se asi napíše sám a známka je předpokládám v ceně. Tak prej ne.



Na Staromáku jsme se museli zastavit u potetovanýho punkera v sukni, který bavil publikum tím, že když do trojúhelníku na kulečníkový koule, který měl na provázku, postaví plastový kelímek s pivem a bude jím točit nad hlavou, nic se nevyleje. Aha, takže jsme se právě zajímavým způsobem dozvěděli, že fyzika opravdu funguje!

Na dnešní večer mám tedy plán pustit nějaký z Burtonových filmů. Cestou k autu jsme procházeli kolem jakéhosi muzea sexu, což je jasná zastávka příští návštěvy Prahy.

- Daniela

Žádné komentáře:

Okomentovat